Ontbindende voorwaarde financiering:
Ontbindende voorwaarde financiering:

De (ver)koopakte is getekend. In heel veel gevallen is door de kopers bedongen in de akte op te nemen de ontbindende voorwaarde tot het verkrijgen van een financiering. Dat is volstrekt logisch.

Van deze ontbindende voorwaarde wordt door kopers gebruik gemaakt op het moment dat het verkrijgen van die hypothecaire lening niet lukt. Dat is voor niemand leuk, niet voor de verkopers, niet voor diens makelaar en zeker ook niet voor de kopers zelf.

Indien kopers, gelukkig in de meeste gevallen is dit zo, de financiering rond hebben, dan behoeven zij de verkopers daarvan niet op de hoogte te brengen. Een ontbindende voorwaarde, zoals die van financiering, vervalt vanzelf, op de afgesproken datum indien kopers hier geen gebruik van maken.

Het is voor verkopers natuurlijk heel fijn om eerder dan de afgesproken datum te horen indien de kopers van hun huis de lening in orde hebben gemaakt. Het neemt bij verkopers een stuk onzekerheid weg en vaak vraagt de bank die verkopers helpt bij de financiering van een nieuwe, andere aangekochte woning om een onherroepelijke verkoopakte.
Ook voor kopers is het leuk dit te vermelden, immers zij zijn er trots op dat lening is rondgekomen.

Samenvattend: hoewel het geen verplichting is van kopers, is het voor verkopers buitengewoon plezierig om eerder dan de afgesproken datum genoemd in de koopakte te vernemen dat een aangevraagde lening door de bank van kopers is goedgekeurd.

 

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false”]

 

 

Reactie plaatsen

Uw Makelaar in Gouda. Betaalbare en lokale makelaar uit de stad

Bespaar duizenden euro's op de makelaarskosten.